Upp tidigt varje dag

Denna vecka blir det att gå upp tidigt varje dag. I måndags jobbade jag 7-16, i tisdags var jag och besiktade bilen tidigt på morgonen (gick upp strax efter kl.7), igår var det planeringsdag 8-16 & efter det jobbade jag till kl.21.30, idag har jag jobbat 7-16, imorgon jobbar jag 7.30-15, på lördag ska jag åka på Power marknad kl.6 och på söndag jobbar jag 7-12 & 16-21. Jag får inte sovmorgon förens på måndag för då jobbar jag 14-21. Jag tycker inte om att gå upp tidigt på morgonen, men denna vecka blir det att gå upp tidigt varje dag. Det blir lite lugnare nästa vecka för då är jag ledig skärtorsdagen och långfredagen. Det ska bli riktigt skönt att vara ledig då.

Det blir att gå och lägga mig snart, så jag orkar upp och jobba imorgon. Efter jobbet imorgon ska jag och min bror iväg och handla lite. Det är verkligen fullt upp hela veckan.

Kram...

Gött att vara ledig...

Idag har jag varit ledig och det har varit så skönt. Jag har jobbat så mycket på senare tid. Jag har knappt varit ledig något de senaste två veckorna och jag blir inte ledig 2 dagar på raken förens nästa vecka för då är jag ledig skärtorsdagen och långfredagen. De senaste veckorna har jag jobbat 2-4 dagar och sen varit ledig en dag. Jag har räknat ut att jag jobbar 3 1/2 veckor innan jag får 2 dagar ledigt på raken. Jag har jobbat 2 av dom veckorna, så det är bara att orka med denna vecka och halva nästa vecka... suck. Men sen blir det att jobba ett lite mer normalt schema som tur är. Men det blev så är på grund av att jag bytte arbetsplats förra veckan plus att jag jobbar en tillgänglighetsdag på söndag. Det blir en jobbig dag imorgon för vi ska ha planeringsdag och sen efter det ska jag jobba kväll. Jag hade inte behövt jobba kvällen, men jag gör det för då får jag plustimmar för planeringdagen. Jag behöver få ihop en del plustimmar, så jag inte behöver jobba några tillgänglighetsdagar under sommaren. Jag tänkte att det kunde vara skönt att vara ledig några extra dagar under sommaren... =) Det är ju meningen att man ska kunna jobba mycket under en period för att få vara ledig mer under en annan. Jag tänker inte hoppa in och jobba några tillgänglighetsdagar under sommaren, men jag har en känsla av att dom kommer försöka att få ut en att jobba. Men vi ska kunna ha valet att inte jobba om vi har en massa plustid plus att man får dessutom ligga 40 timmar minus utan att dom tar det från lönen. Vi ska inte behöva vara som vikarier och ha jour hela tiden. Vi har faktiskt ett liv utanför jobbet också. Är jag ledig, så vill jag vara ledig om jag själv inte har bestämt att jag ska jobba. Vill jag jobba, så ser jag till att hitta någon att jobba för. Gör jag inte det, så betyder det att jag vill vara ledig. Men det verkar en del inte fatta, det är inte meningen att dom ska jaga oss. Jag blir irriterad att dom ringer och tjatar på oss att vi ska jobba hela tiden. Dom kom ju att stressa sönder oss personalen totalt om dom inte slutar jaga oss och tjata om att vi ska jobba så fort det är en tur som behöver tillsättas. Skriv upp det på tavlan, så att den som vill ha turen tar den. Är det ingen som vill ha den så får ni sätta in vikarie även fast att ni inte tycker att vi ska ha vikarier längre och att vi i personalen ska ta alla lediga turer.

Nu fick jag ur mig lite aggressioner, jag är så irriterad på det här med årsarbetstid. Jag spyr snart på det. Jag har jobbat längre i årsarbetstid än dom flesta av dom jag jobbar med idag och jag tycker inte att det är bra. Det lustiga är att chefen säger att dom som har haft det ett tag tycker att det är bra när dom har kommit in i det. Jag har kommit in i det, men jag tycker ändå att det suger. Det bara stressar sönder folk och det blir bara en massa skit. Det funkar ju inte riktigt som det ska även om man har haft det länge eller bara en liten stund.

Men hur som helst har det varit riktigt skönt att vara ledig idag. Jag var och ombesiktade Blazern idag och den gick igenom, så det är skönt att ha en nybesiktad bil... =) Annars så har jag inte gjort så mycket idag, jag har bara tagit det lugnt. Lizzie skulle ha städat hos mig idag och fått lite pengar för det. Men hon mådde inte så bra, så hon följde bara med på besiktningen och sen skjutsade jag hem henne till Chrille igen. Jag skulle behöva städa, men jag kände att jag bara behövde få vara ledig och ta det lugnt idag. Så får se när det blir att städa. Det blir säkert inte förens nästa vecka eller nåt sånt. Ska jobba så mycket den närmsta tiden, så jag kommer inte orka att engagera mig i det. Jag hoppas att Lizzie har ork och tid nån annan dag så hon kan få tjäna lite pengar. För det är så extremt tråkigt och städa. Jag känner ingen lust till det för femöre. Vi skulle ha möblerat om idag också, men det får bli nån annan dag det med. Får se om det kan bli gjort nästa vecka det med. Måste ju ha lite hjälpt med det, jag orkar inte flytta runt på möblerna själv.

Nu ska jag ta och glo lite på dumburken innan jag ska sova.

See you later alligator!

Gammalt och nytt...

Jag satt och kollade igenom gamla bilder igår. Snacka om att jag har ändrat frisyr och hårfärg typ miljoner gånger under bara dom senaste 2 åren... haha. Det är lite kul och kolla igenom alla gamla bilder. Jag har massor med roliga festbilder och sånt som jag typ har glömt bort att jag har. Måste försöka att lägga upp lite gamla bilder på facebook eller bilddagboken nån dag. Det värsta är att det är så tråkigt att lägga upp bilder, det tar sån tid... haha. 



Mars 2008


November 2008


Februari 2009


Mars 2009


April 2009

 
Juli 2009


Mars 2010

Jag har verkligen ändrat hårfärg en hel del... haha.

Over & out...

Restless

Jag tänkte bara ta det lugnt och softa idag. Men jag känner mig så fruktansvärt rastlös just nu, jag måste vara igång nästan hela tiden för annars börjar jag klättra på väggarna. Det värsta är att jag vet inte riktigt vad jag ska göra, jag vill hitta på något. Jag vill umgås med någon, men det verkar inte vara någon som vill "leka" med mig idag. Så jag får väl ta och roa mig bäst faaan som helst på egen hand. Får försöka att hitta på något skojigt, får väl sitta och sjunga singstar för mig själv eller nåt sånt... haha. Nej, jag tror att jag får försöka att komma på något annat, men vad??? Jag får väl ta och klippa & klistra lite. Håller på och gör i ordning en pärm med alla recept som ligger och skräpar i lägenheten. Men jag är långt ifrån färdig med den... suck. Jag måste försöka att få i ordning på mina recept, så det är lättare att hitta dom när man ska tillaga nån god mat. Jag kan ju sätta mig ner och fixa med det en stund, men det är inte så roligt. Men det känns så bra när jag har blivit färdigt med det... =)

Puss & knull...

Free today

Idag är jag ledig, det känns jävligt gött. Men jag börjar jobba imorgon igen och jobbar hela helgen. Jobbar fredag-måndag, så det blir en lång helg. Som jag har sagt tidigare så började jag på ny arbetsplats i måndags. Jag gick brevid på Blåklockan i måndags och brevid på Vallmon i tisdags. Igår jobbade jag på Blåklockan och det gick väldigt bra om jag får säga det själv. Jag är förvånad över mig själv att jag har kommit in i arbetet så snabbt som jag har gjort. Jag känner att jag redan nu vet på ett ungefär hur allt går till, men det kan ju bero på att jag har jobbat på olika äldreboenden i snart 10 år. Det är ju samma arbete på alla ställen, det är bara folket och platserna som är olika. Jag är ju väldigt bra på att komma ihåg namn, men jag har dåligt sifferminne. Så jag kommer ihåg vad alla heter, men jag har svårt att komma ihåg koderna till nyckelskåpen. Jag har märkt att jag har förändras mycket på fem år. Jag hade aldrig kommit in i arbetet så är snabbt för fem år sen, då hade det tagit flera veckor att känna sig "hemma" på stället. Men nu är jag mer framåt och vågar mer. Jag är mer social och öppen nu än jag var för fem år sen. Jag var väldigt blyg förr, men det är jag inte längre. Jag frågar om det är nåt jag inte vet och jag tar mer initiativ, sånt var väldigt svårt för mig för fem år sen. Jag pratar mer och är mer öppen förr så var jag tystlåten av mig och sa inte så mycket. Jag har märkt att jag har förändras väldigt mycket under de senaste åren. För bara ett par år sen, så skulle det ha varit väldigt jobbigt att komma till ny arbetsplats. Nu så känner jag att det inte är lika jobbigt. Men jag var ändå nervös och pirrig innan jag kom till jobbet i både måndags och tisdags, men bara jag kom dit så gick det väldigt bra. Jag känner mig stolt över mig själv att jag vågade byta arbetsplats och går ur min trygghet som jag hade på Borgmästargården. Jag har varit en sån person som har haft svårt för att komma in på nya ställen och det har tagit lång tid innan jag har känt att jag hör hemma där. Men nu så känner jag mig redan "hemma" på Blåklockan/Vallmon, jag märker att jag är en helt annan person än vad jag var för flera år sedan. Jag svarade Borgmästargården igår när jag svarade i telefon på Blåklockan, det gick av bara farten. Jag är ju van att svara det, sen fick jag tänka efter vart jag var nånstans... haha. Det är sånt som händer, jag har ju bara varit på Norrberga några dagar nu. Så det sitter fortfarande i benmärgen att svara Borgmästargården, det försvinner nog snart... haha.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, men det blir nog bara att ta det lugnt. Jag har varit väldigt trött dom senaste dagarna, men det är för att jag har varit på ny arbetsplats och inte sovit ordentligt. Man blir ju tröttare när man inte är riktigt van och man får så mycket information på en gång. Men när jag har varit där ett par veckor, så blir det som om jag aldrig har varit någon annanstans.

See you later alligator...

Nykterist ett tag framöver

Jag ska vara nykter ett bra tag nu. Det blir nog inte att dricka någon alkohol förrens den 24e april när jag ska på The Baseballs. Efter det blir det att vara nykter en månad igen. Det blir bara att dricka 2 gånger innan sommaren har jag tänkt. Jag hoppas att jag kan hålla det, bara dricka en gång i april och bara dricka en gång i maj. Sen under sommaren blir det nog att dricka lite oftare, men det händer ju mycket mer då. Jag längtar till alla roliga saker som händer under sommaren... =) Förhoppningsvis har jag lyckats att gå ner till 60 kg innan Juni också, men lyckas jag inte att komma ända dit så hoppas jag i alla fall att jag väger under 65 kg. Jag borde i alla fall lyckas med målet att komma under 65 kg för det är bara cirka 3-5 kg dit. Jag måste verkligen kämpa nu och äta nyttigt & sen börja gå på många promenader när snön har försvunnit. Just nu är det så halt att gå ut, så jag har ingen lust att gå på promenader nu. Jag har ingen lust att halka omkull fler gånger.

Puss puss...

Det var länge sen jag skrev...

Det var ett bra tag sen som jag skrev i bloggen senaste, men jag har haft så mycket för mig att jag inte haft tid eller ork.

Den 24-25:e februari (onsdag-torsdag) var jag på kryssningen med några av mina vänner och det var grymt kul. Vi skrattade en massa under hela resans gång... haha. Det måste vi ta och göra om nån gång. Sen så var jag på fest i Hällabrottet på motorklubben där den 27:e februari (lördag) och det var jättekul, men faaan va full jag var... hehe. I lördags var jag på Amanda Jenssen i Karlskoga och det var väldigt bra. Hon är mycket bättre live än vad hon är på skiva. Många av hennes låtar suger när man lyssnar på dom på skiva, men live lät dom jättebra. Och nej, jag var inte full i lördags om ni tror det... haha. Jag var nykter och körde. Jag kan bara säga en sak att Jenny missade något, hon får skylla sig själv att hon inte följde med. Jag tror att hon hade haft skitkul om hon hade följt med, men hon ville hellre vara kvar i Askersund och mögla.

Just det jag var sjuk en vecka också, veckan efter sportlovet. Så då orkade jag inte ta itu med nånting, då låg jag bara hemma och sov. Så då blev det inte att jag satt vid datorn nånting. Var förkyld och hade dessutom ont i hela kroppen för jag halkade omkull typ 10 gånger eller nånting när jag var i Hällabrottet. Det var ju så jävla halt ute... suck.

Idag började jag på Norrberga. Det är skönt att ha första dagen avklarad på nya arbetsplatsen. Jag tror att det kommer att bli skitbra bara jag kommer in i det hela. Det tar ju ett par veckor innan man börjar känna sig hemma där.

Jag längtar till den 24:e april för då ska jag, Lotta, Alex.H, Alex.N och kanske Martin till Gislaved och se The Baseballs. Det ska bli så grymt kul... =)

Så är lät det ungefär när vi satt och pratade i hytten på kryssningen. Snacka om att vi skrattade... hahaha:
Anna: - Jag sprang ifrån invandraren för att jag inte var intresserad och han sprang efter & knackade på hyttdörren.
Lizzie: - Invandrare kanske är som lejonhanar och jagar honan fast hon inte vill ligga med honom.
Lotta: - Lejon har taggiga snoppar.
Anna (som måste ha suttit i sin egen värld): - Pratar vi om djur eller?
Allihopa: - Nej, vi pratar om invandrare, dom har taggiga snoppar... haha...

Puss & snusk på er alla där ute!

RSS 2.0