Suck...



Det är allahelgona-helgen nu och det händer massor med roliga saker. Men men jag måste jobba medan alla andara är ute och roar sig. Har jobbar 7-12 och ska iväg och jobba 16-21 sen. Det är lite trist att jobba delad tur, men men msåte ju göra det. Hellre det än att jobba fler helger. Jobbar så mycket helger som det är redan.

Idag är det Halloween för det är ju den 31:a oktober idag och i USA så är Halloween varje år på den 31:a Oktober. Ordet Halloween är en sammandragning av All Hallows Eve (Alla helgons afton). En del på jobbet tycker att det är skamligt att Halloween firas samtidigt som Alla helgona, men det är ju typ samma sak. Men för många äldre i Sverige så är ju alla helgona-helgen till för att hedra dom döda och dom gillar inte att det är massa saker med pumpor, dödskallar, spöken etc. Men jag tycker att dom ska komma in i nutiden och inte sitta kvar i det förflutna. Nu förtiden så blir denna helg en kombination av nöje och tråkiga saker. Folk får acceptera att hedrandet av dom döda får ge lite plats åt lite skojiga saker som Halloween-party etc. Dessutom kan man ju hedra dom döda när som helst, man behöver ju inte en speciell dag för att göra det. Dessutom spöken/andar, dödskallar etc. är ju döda människor, så det går nog hand i hand eller hur?

Utdrag från Wikipedia: Dagen före alla helgons dag kallas allhelgonaafton eller möjligen alla helgons afton. I anglosaxiska länder motsvaras detta snarast av Halloween – en förvrängning av det ursprungliga All Hallows' Eve (alla helgons afton) – med barnupptåg av olika slag, en sed som sedan 1995 vunnit viss spridning även i Sverige.

När ska då Halloween firas i Sverige? Många anser att det bör vara på den ursprungliga allhelgonaaftonen, den 31 oktober, eftersom det är då man firar Halloween i USA och andra engelskspråkiga länder. Men eftersom den svenska allhelgonahelgen är rörlig, har det också blivit vanligt att man i Sverige firar Halloween på alla helgons dag eller fredagen före den. Dock är alla helgons dag en lugn och stilla familjehögtid för eftertanke och går illa ihop med Trick or Treat? ("Bus eller godis?"), som av vissa ses som en olämplig aktivitet just på denna dag och som kan framkalla konflikter med grannar som inte alltid uppskattar busande barn på en dag då man minns sina döda i stillhet. Vissa rekommenderar därför att man gör detta på den faktiska dagen för Halloween, men inte på alla helgons dag. Ibland kan de dock inträffa på samma dag, vilket gör att man istället går bus eller godis dagen innan, på fredagen. Det finns många som rekommenderar att man firar Halloween på fredagen före alla helgons dag eftersom detta skulle följa den typiska svenska helgtraditionen, som även gäller för jul, nyår, påsk och midsommar; helgdagsaftonen är en fest- och glädjedag, medan själva helgdagen är stillsammare och mer "kyrkligt" präglad.

Jag tycker att man ska fira Halloween på den 31:a oktober, men det går ju inte alltid. Eftersom det inte är en röd dag, så är man ju oftast inte ledig. Så jag tror att religösa jävlar får acceptera att man firar Halloween samtidigt som alla helgona. Jag tycker Halloween är tiotusen gånger roligare än att gå till nån grav och tända ljus. Dessutom så kan man ju alltid göra en kombination av båda två. Gå först och tända ljus på grav och sen festa på kvällen.... =)

För mig blir det att inte göra nånting av det i år. Jag jobbar ju hela helgen, men jag brukar aldrig tända några ljus på nån grav även fast jag har släktingar som har dött. Jag brukar mer se till att åka iväg på nån rolig Halloween fest... =)

Puss puss


Jobba, jobba, jobba... yeah



Jag ska snart iväg och jobbar. Jag ska jobba fredag-söndag, det blir tredje helgen som jag jobbar nu och så ska jag jobba nästa helg också. Så det blir att jobba fyra helger på raken eftersom jag jobbade extra förra helgen. Men sen så är jag ledig 2 helger och då blir det en massa sköj... =)

Det kommer att bli skitkul på tjejkvällen tror jag. Jag hoppas verkligen att alla klär ut sig då. Det ska blir så kul att sjunga singstar, dricka drinkar och sånt. Det kommer vara så kul att bara umgås ett helt gäng med tjejer utan en massa bråkiga killar.

Det ska också bli kul att åka på Rock at Sea, jag hoppas att man träffar en massa trevliga och roliga människor då... =)

Nu ska jag väl göra mig redo för att dra till jobbet om en stund. Ciao!

Puss...


Var i Fjollträsk igår...



Igår så var jag till Stockholm med arbetskamraterna. Det var trevlig samtidigt som det var tråkigt. Jag hade ju inga pengar till att köpa nåt i alla fall, så jag kunde lika gärna ha stannat hemma. Jag hade bara råd att betala för bussen och för mat. Men det var ju trevlig att umgås lite utanför jobbet. Men ändå känner jag att resan hade kunnat kvittat. Det var bara jobbigt att åka buss i flera timmar och gå runt där i affärer i flera timmar när man inga pengar har. Nu har jag i alla fall varit och glott i huvudstaden. Vi såg statsministern, inte för att det var så jätte intressant... men men.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, jag hoppas att jag kan hitta någon som vill hitta på något med mig... haha. Får väl se vad det blir att göra idag. Imorgon blir det i alla fall att jobbar, jag jobbar hela helgen. Det känns rätt så okej, kommer ju att tjäna lite pengar i alla fall.

Jag kommer att få lite extra pengar nästa lön och då funderar jag på att tatuera mig. Får se hur det blir med det hela... =)

Puss puss....


Rutten...

Jag är verkligen rutten på att skriva i min blogg. Jag glömmer bort att jag har den ibland och så har jag inte alltid tid att skriva nåt. Måste försöka att bli mer aktiv och skriva oftare här. Det är inte så stor vits att jag har en blogg annars.

Helgen som var så jobbade jag för dom inte fick in nån som kunde jobba. Så jag kommer att tjäna dubbelt så mycket som jag brukar göra när jag jobbar helg, så det är ju bra... =) Jag skulle inte direkt göra nåt speciellt i helgen mer än att jag skulle umgås med min bror, men det blir att jag gör det nästa helg. Men jag jobbar då också, så det blir efter att jag har slutat på söndag. Slutar ju kl.16 och så är jag ledig på måndag. Så det går ju bra att umgås lite då och glo på nån film eller så.

Idag så har jag och Anna varit iväg till Willys och handlat lite mat. Efter vi varit där så bjöd jag Anna på hemmagjord pizza och pizzasallad. Det smakade väldigt bra om jag får säga det själv. Nu så blir det bara att ta det lugnt och glo på tv och så. Imorgon ska jag iväg till Fjollträsk med några arbetskamraterna. Jag känner mig inte så taggad för det, men det kanske kan bli kul i alla fall.

Jag längtar tills den 14:e November för då ska jag ha tjejkväll, det ska bli så roligt då... =) Jag längtar väldigt mycket till Rock at Sea också som är helgen efter. Det blir många roliga saker på kort tid då... =)

Puss puss

Sluta snusa...




När jag har gått ner tillräckligt mycket i vikt, då ska jag sluta snusa. Men jag är egentligen inte ens beroende av det, så det kommer inte att bli svårt att sluta. Men just nu när jag inte äter godis, inte dricker cola och inte äter skräpmat etc då måste jag ha nånting för att klara av suget jag får ibland efter nåt söt eller salt. Men det blir ju inte förrens nästa år som jag slutat snusa, för det kommer dröja innan jag har kommit ner i den vikt som jag vill komma. För jag vill inte gå ner i vikt för fort, det är inte bra för kroppen. Dessutom så håller jag inte på med en massa konstiga dieter heller. Jag har bara ändrat om min kost och skippat sånt som inte är bra och ätit mer av sånt som är bra. Dricker väldigt mycket vatten och äter små potioner, men jag äter den mat som jag vill äta, men jag äter bara mat som jag tillagar hemma för då kan jag minsta på fettet en hel del. Jag tillagar den mesta maten i ugnen nu för tiden. Tillsätter inte en massa extra fett.

Jag går väl ner cirka 1 kg i veckan bara genom att ha ändrat min kost. För jag motionerar inte eller nåt sånt, jag tycker inte det är så kul så varför plåga mig själv mer än vad jag behöver. Jag tycker om att gå på promenader, så jag försöker väl att göra det. Men jag slarvar en hel del med det, men det blir inte av när jag har jobbat och är trött. Det känns inte så lockande nu när det har blivit kallare heller, men men det är ändå skönt att gå på promenad ibland.

Puss i ljumsken...


Long time ago...



Det var länge sen som jag skrev nåt i min blogg, så jag tänkte att jag skulle skriva lite nu.

Under dom senaste månaderna har jag varit väldigt duktig. Jag har gått ner 10 kg och jag drack alkohol för första gången på 2 månader i lördags.

I lördags så var jag till klubben (Midnight Cruisers) och festade. Tom Powder och Joe Red Eye. Det var kanon... =) Jag har inte haft så roligt på evigheter. Jag trodde att jag skulle få minnesluckor och spy och allt möjligt eftersom jag inte har druckit på 2 månader och gått ner 10 kg. Men jag mådde toppen och jag spydde inget och jag var inte ens bakis dan efter. Så det var en väldigt lyckad kväll/natt. Men jag hade ändå ågren dan efter fast att jag inte gjorde några dumma saker i lördags. Jag får ågren av värsta skitsakerna. Jag är faaan mupp... haha.

Idag blir det att jobba igen efter helgens bravader. Jobbar 14-21, sen jobbar jag dag onsdag-fredag. På lördag blir det nog att åka hem till Martin och glo på film. Typ alla jag känner ska till Motala Parken på fredag och se Larz Kristerz, men jag ska vara nykter och jag har inga pengar. Jag får inte pengar förrens om en vecka. Så det blir inget med det för mig, men det gör inget. För jag känner inte för det i alla fall, det är ju jävla dyrt och det är samma skit varje gång. Så kan lika gärna åka dit när det är nåt mindre populärt dansband, för jag brukar aldrig se dansbanden i alla fall. Jag brukar jämt vara vid diskoteket. Det kommer vara så mycket folk där på fredag, så det kommer nog inte ens vara kul. Det är så jobbigt när man knappt kommer fram någonstans och så kommer det vara på fredag. Det är skönare när det är lite mindre med folk, klarar inte av när det är överfullt med folk. Det ska vara mer lagom... =)

Puss puss...

RSS 2.0