Det går åt rätt håll... yeah...

Idag har jag vägt mig igen och jag har gått ner 0,6 kg. Jag går inte ner mycket åt gången, men jag går åtminstone ner och inte upp. Jag vill gå ner ca 0,5-1 kg per vecka och det gör jag just nu, så det är jättebra. Jag åt lite godis, drack julmust etc under Julafton och dagen innan julafton och ändå har jag gått ner i vikt eftersom jag har tänkt på vad jag har stoppat i mig under resten av dagarna under veckan som gått. Plus att jag har inte ätit mängder av det onyttiga, bara lite grann.
 
Sån här skillnad var det på mig förra gången jag gick ner i vikt:
 
 
Jag blev lite deppig häromdagen när jag skulle pröva jeans i en affär. Jag var tvungen att ta en väldigt stor storlek för att kunna få på mig jeansen över höfterna. Jag hittade ett par jeans för ca 200 kr som jag kan ha dom närmsta veckorna innan dom är för stora. Det kändes lite onödigt att köpa dom jeansen egentligen eftersom jag inte kommer kunna ha dom så länge. Men jag ville ha några byxor som jag kan ha på mig som inte är mjukisbyxor.
 
Puss & kram...

Vägning

Idag har jag vägt mig igen och jag har gått ner 0,8 kg, så nästan ett kilo. Jag har inte motionerar något denna vecka, jag har bara tänkt på vad jag har stoppat i mig. Det blir nog inte att jag kommer igång med promenader eller simning som jag skulle vilja göra förens det blir varmare ute & inte så halt på vägarna. Just nu kommer det enbart bli promenader nån gång ibland när jag har lust och tycker att det är skönt att vara ute. Kommer bli mer regelbundet när våren och värmen kommer. Jag har inte så mycket till motivation att gå på promenader när det är kallt ute speciellt inte nu när jag inte regelbundet går på promenader.
 
Jag är ju en person som inte är så mycket för att motionera i allmänhet. Jag tycker om att gå på promenader och simma. Men jag skulle aldrig börja gå på gym, det är inte min grej. För mig är det viktigast och enklast att ändra min kost och äta nyttigare än att motionera. Men jag försöker att röra mer på mig för att gå ner mer i vikt, men det gör inget om det inte blir så mycket motion.
 
Om man vill gå ner i vikt så behöver man först och främst veta varför man är överviktig. Vad man äter för något, om man äter för mycket eller för onyttigt eller både och. Man måste ta reda på orsakerna till att man går upp i vikt. Jag går upp i vikt för att jag älskar god mat, skräpmat, snacks, godis etc i kombination med att jag rör mig för lite. Dessutom har jag ibland ätit i brist på något annat att göra. Jag har ofta ätit för mycket för att jag tycker att det är gott.
 
När jag jobbar så rör jag mig mer och går ner snabbare i vikt om jag äter nyttigare. Men just nu jobbar jag inte eftersom jag är mammaledig, så det blir ju inte den bonus motionen just nu. Jag äter på ett ungefär som jag brukar nu, men jag har minskat på portionerna och jag har skippat allt onödigt som läsk, godis, snacks etc...
 
Over and out...
 
 

Tjohoo...

Igår fyllde jag år, men jag har än så länge inte fått så mycket presenter. Jag har fått ett däck, men men jag behövde ju ett däck till min bil så det var ju en bra present. Jag brukar inte få så mycket presenter eller julklappar överhuvudtaget längre, men det kan ju bero på att jag är vuxen och att vi inte ger varandra så mycket presenter längre.
 
 
Jag gjorde smörgåstårta igår. Hade tänkt att bara köpa en smörgåsstubbe, men det fanns inga just då när vi handlade. Så jag köpte lite ingredienser och gjorde en smörgåstårta istället för jag är inte så förtjust i söta tårtor.
 
 
Jag är väldigt bra på att göra smörgåstårtor om jag får säga det själv. Dom brukar både se goda ut och vara väldigt goda att äta.
 
Puss & Kram...
 
 

Sakta men säkert...

Just nu är jag stark och kämpar emot frestelser. Min motivation till att gå ner i vikt är på topp. Men det är lätt hänt att falla tillbaka i gamla mönster och inte tänka på vad jag stoppar i mig. Jag måste fokusera på mitt mål och kämpa på. Inte låta någon eller något få mig ur balans och tappa kontrollen.
 
Eftersom det inte blir så mycket motion just nu, så går det väldigt sakta med viktnedgången. Då hinner kroppen anpassa sig bättre, så det är ju positivt. Jag skulle vilja börja gå ut på promenader igen. Men det har inte blivit av eftersom det har regnat så mycket och jag vill inte dra med mig min son ut när det regnar. Jag måste passa på att gå på promenad när min sambo är hemma och kan ta hand om våran son. Det värsta är att motivationen till att gå på promenader när det är kallt, blåser, regnar eller snöar är inte speciellt hög. Det blir troligtvis inte så mycket promenader dom närmsta månaderna, blir nog mer när det blir varmare igen.
 
Puss & kram... <3
 
 

Vikten...

Jag vägde mig idag och jag väger ca ett halvt kilo mindre än förra veckan. Så jag går ner i vikt sakta men säkert. Jag hoppas på att ha gått ner ca 20 kilo kg innan sommaren. Jag vet att jag kan lyckas med det bara jag är noga med vad jag äter för nåt och inte stoppar i mig en massa onyttigheter. Efter nyår ska jag köra shake/smoothie/bar diet i 2 veckor för att få lite rivstart på viktnedgången. Sen blir det bara att tänka på att äta mindre kalorier än vad jag förbrukar. Men jag kommer inte slaviskt att räkna kalorier. Jag kommer bara använda sunt förnuft och inte stoppa i mig mer mat än vad jag behöver & inte stoppa i mig mat med väldigt mycket kalorier.
 
Puss puss...
 
 

Bortskämda & otacksamma barn...

 
Jag tycker att barn i dagens läge inte får lära sig att hantera pengar och förstår värdet av pengar & att pengar inte växer på träd. Det verkar som det är väldigt få barn i dagsläget som får lära sig att man måste jobba för att få pengar och spara för att ha råd att köpa dyrare saker. Många föräldrar lär inte sina barn att man måste spara för att ha råd med vissa saker, så barnen tror att dom kan få allt dom vill ha på en gång.
 
Många barn i dagens läge är bortskämda och otacksamma. Deras föräldrar curlar med dom till förbannelse. Gör allt åt dom och dom får allt dom pekar på utan att röra ett finger. Jag undrar verkligen vart världen är på väg när vi lär våra barn att vara lata människor som ska få allt serverat utan att behöva göra någonting.
 
Nu under jultider, så är det många familjer som skuldsätter sig upp över öronen för att kunna ge sina barn det dom vill ha i julklapp. Istället för att lära barnen att dom inte kan få allt dom vill ha för deras föräldrar har inte råd med det. Eller ge dom pengar istället och säga att dom får spara ihop till dom dyra sakerna dom vill ha.
 
Jag vet att jag kommer aldrig att ha ekonomi för att spendera flera tusen på julklappar åt min son. Och jag tänker aldrig spendera mer pengar än vad jag har råd att spendera heller. Jag kommer att lära honom att vill han ha något dyrare i julklapp, så kan han önska sig pengar i julklapp och spara ihop till det han vill ha. Jag tänker inte skuldsätta mig för att ge honom allt han vill ha. Jag kommer lära honom att man inte ska leva över sina tillgånger, man måste jobba för att kunna få pengar och spara till det man vill ha.
 
Det är inte konstigt att många har massa skulder i dagsläget. Dom har aldrig lärt sig att man måste spara, dom vill ha allt på en gång. Dom vill inte vänta på saker. Det är inte heller konstigt att det är många ungdomar som inte vill jobba, dom har aldrig behövt röra ett finger hemma. Jag tycker det är skrämmande när ungdomar i 18-22 års åldern inte vet hur man kokar gröt, bäddar, städar eller sådana saker. Det beror ju på att deras föräldrar aldrig har lärt dom att hjälpa till hemma, deras föräldrar har gjort allting åt dom. Jag tänker inte springa omkring och plocka upp efter min son när han är tillräckligt gammal för att göra det själv. Han får allt börja hjälpa till hemma när han kan göra det. Jag tänker inte hjälpa honom att städa, laga mat, tvätta etc när han har flyttat hemifrån som en del andra föräldrar gör för att deras barn aldrig har lärt sig att ta hand om sig själva. Min son ska bli självständig och kunna sköta ett hem på egen hand. Dessutom ska han vilja jobba och tjäna pengar.
 
http://www.expressen.se/omtalat/mamma-staller-in-julen--vill-lara-sina-otacksamma-barn-en-laxa/
 
Over and out...

Sluta upp med att se rasism i allt...

I och med detta inlägg kommer säkert folk att tro att jag är rasist och röstade på SD i valet, men jag är varken rasist eller röstade på SD. Men jag är trött på att en del av svenska folket letar efter rasism i allting nu för tiden. Barnen får inte vara pepparkaksgubbar i Luciatåget, vi får inte sjunga våran nationalsång på nationaldagen, vi får inte ens fira våran nationaldag för då är vi rasister, Pippi ska censureras, kakor med ansikten är rasistiskt etc etc etc.
 
Vad är det för rasistiskt med pepparkakor? Eller med kakor med ansikten? Vad har det med rasism att göra mer än att kakorna är bruna/svarta? Ska alla kakor vara vita nu för tiden eller? Skulle inte det klassas som ännu mera rasistiskt att enbart göra vita kakor? Jag tycker det är sjukt att folk ser rasism i en massa kakor, det känns som om folk letar efter saker som kan vara rasistiskt i dagsläget.
 
 
 
Jag tycker det är sjukt att vissa inte vill att vi ska sjunga nationalsången och fira våran nationaldag. Om vi flyttade till ett annat land inte skulle dom sluta fira sin nationaldag för att vi inte är från deras land från början. Varför kan vi inte vara mer som Norrmän och vara stolta över vårat land & fira det lika stort som dom gör? Nä, här ska vi behöva skämmas för att vi älskar vårat land och vill fira det med festligheter. På nationaldagen några år sen åkte jag och några kompisar runt i min brors volvo med stor Sverigeflagga på taket och spelade nationalsången & viftade med Sverige-flaggor. Vi var inne på en lokal pizzeria och gav dom några små Sverige-flaggor & dom tyckte bara att det var kul att vi firade nationaldagen. Dom var inte av svenskt ursprung och dom tyckte som sagt att det var kul och såg inget rasistiskt i det. Medan det var en tant av svenskt ursprung som gjorde tecken till oss om att vi var dumma i huvudet när vi åkte förbi henne. Så jag tror det är mest svenskar som är emot att vi ska fira nationaldagen och det är väldigt irriterande. Jag vill kunna fira våran nationaldag utan att folk ska tycka att jag är rasist, men det kommer väl aldrig att hända med tanke på att många svenskar ser rasism i allt... suck.
 
 
Over and out...
 
 

Förbjud tiggeri...

Jag har verkligen börjat tröttna på att det sitter folk och tigger utanför varenda affär nu för tiden. Jag förstår inte varför dom ens sitter där, det kan ju inte vara lönsamt. Dom flesta jag känner skulle inte ge några pengar till dom för det uppmuntrar ju dom att fortsätta att sitta där & tigga. Jag tycker att det är en sak om man är i Stockholm och det är en uteliggare som sitter & tigger. Man ser att han/hon är smutsig, mager och har trasiga kläder. Personen har inget hem och inga pengar. Men det är störande med dessa uteliggare som sitter utanför affärer på mindre orter i rena & fräscha kläder, runda om kinderna & med nya mobiltelefoner. Man ser ju att dom har pengar så dom klarar att ta hand om sig eftersom dom har råd att köpa kläder, mobiltelefon & mat.
 
Jag tror att dom flesta av dom som tigger på mindre orter har någonstans att bo och har råd att äta. Dom försöker bara dryga ut kassan lite eller nåt. Men dom kan ju som sagt knappast tjäna så mycket på det hela, jag tror inte att det är så många som ger dom några pengar. Dom flesta blir nog mest bara irriterade på dom.
 
Folk som blir upprörda över att jag skriver detta och tycker att jag ska tycka synd om dom för att dom är fattiga etc. Ni kan ju göra nånting så dom får in pengar på annat sätt än att tigga eller så kan ni ju försörja dom eller nåt. Jag tror inte att dom flesta som tigger är speciellt fattiga för tiggeriet kan knappast vara speciellt lönsamt. Det är nog mest bara tidsfördriv i brist på jobb eller sysselsättning.
 
Skriv under att förbjuda tiggeri:

http://www.namninsamling.com/site/sign.asp?id=4771

 

Over and out...


Gratisbio.se

Börja samla poäng på gratisbio.se och få gratis presentkort i olika butiker eller gratis biobiljetter. Gå in på gratisbio redan idag!
 
 

Gå ner gravidkilona

Jag gick upp ca 30 kg under min graviditet. Jag gick ner 8 kg efter förlossningen och har gått ner ca 2 kg till. Så jag har cirka 20 kg kvar att gå ner för att väga lika mycket som jag gjorde innan graviditeten. Men jag hade gått upp ca 5 kg innan graviditeten, så jag har ca 25 kg att gå ner allt som allt. Jag var väldigt onyttig både innan och under graviditeten. Jag älskar mat och jag kan inte rå för det. Just nu väger jag ungefär lika mycket som jag gjorde innan jag gick ner i vikt 2009 och jag gick ner dom kilona på ca ett år. Men jag var lite slarvig med maten emellanåt då, så jag har tänkt att försöka gå ner ca 20 kg på ett halvår istället. Jag vägde mig igår och jag väger just nu 82 kg och jag hoppas på att under Juni månad väga under 65 kg.
 
Jag vill vara smalare, så jag kommer i mina kläder igen. Jag tänker inte köpa en massa nya kläder, det har jag inte råd med. Jag ska gå ner i vikt, så jag kommer i dom kläderna jag redan har. Jag har lyckats gå ner nästan 25 kg förr, så jag kan lyckas igen utan några större problem. Det är bara att tänka på vad jag stoppar i munnen och äta nyttigare och mindre med mat. Skippa allt onödigt som godis, chips, läsk, snacks, alkohol, kakor etc.
 
 
Lite inspirationsbilder, jag ska bli lika smal igen... =)
 
 
 
Over and out for now...
 
 
 
 

Sjukt samhälle vi lever i...

Det är sjukt att allt läggs upp på nätet nu för tiden. Jag vet att jag tjatar om det väldigt mycket nu för tiden. Men jag har börjat tänka väldigt mycket på att det är många saker som känns olämpligt som läggs upp på nätet nu för tiden. Jag har börjat reagera på saker som folk lägger upp och jag funderar på vad dom tänker när jag dom lägger upp vissa saker.
 
En sak som jag har reagerat väldigt stark på är att folk lägger upp att människor har dött innan den närmsta familjen ens vet om att personen är död. Jag tycker inte man ska lägga upp något om att en person har dött, RIP, saknar dig etc förens det har gått ett tag efter personen har dött eller jag tycker inte ens att man ska lägga upp något då heller. Men om man känner att man verkligen måste lägga ut att en person är död eller att man saknar personen etc, så kan man ju åtminstone vänta en vecka eller två eller något sådant så att den närmsta familjen och vännerna har fått reda på det först. Jag tycker inte att man ska skriva ut på FB att någon har dött. Jag tycker att man kan ringa eller skicka ett privat meddelande till släkt och vänner till personen & beklaga sorgen istället. Det tycker jag är vettigare. Om någon som står mig väldigt nära skulle dö, så skulle inte jag vilja att folk skriver en massa inlägg på FB om det. Det tycker jag är så okänsligt och jag skulle inte vilja se det när jag går ut på nätet. Men men jag är ju inte som alla andra...
 
Visst jag har skrivit om en persons död förr i min blogg, men jag skulle inte göra det i dagsläget. Jag har inte samma person idag som jag var för flera år sedan.
 
Over and out...
 

Tänk på vad du skriver...

Jag har på senare tid verkligen börjat tänka på vad jag skriver och vilka bilder jag lägger upp på nätet. Jag har nyligen blivit mamma, så jag har någon annan att tänka på än mig. Jag personligen känner att jag måste tänka på honom och inte bara på mig själv. Jag känner att det inte är så bra att lägga upp en massa väldigt privat information om mig själv eller lägga upp massa bilder & info om honom på nätet. Jag har förr lagt upp väldigt privat information, men jag har ansvar för en annan människa nu & jag tycker inte det är lämpligt att lägga upp vad som helst. Jag har inte samma behov av uppmärksamhet och bekräftelse nu för tiden som jag hade för några år sen heller. Så jag har inte så stort behov av att visa upp varken mig, mitt liv eller min familj på nätet.
 
Vill folk veta en massa saker om mitt liv och min familj, så är det bara att umgås med mig istället. Jag har inga hemligheter, men jag vill inte längre berätta allt som händer i mitt liv på nätet. Jag tycker att folk nu för tiden skriver ut alldeles för mycket privat information på nätet. Det är en sak när man inte har någon annan att tänka på. Men jag vill inte att det ska stå en massa saker om mig och min son på nätet. Det är upp till honom när han blir äldre om han vill skriva ut saker om sig själv och lägga upp en massa bilder. Men jag tänker inte vara den som utsätter honom för det.
 
Jag har förr lagt upp bilder och info om andra på nätet, men jag har slutat med det. Jag skulle inte vilja att folk la upp en massa saker om mig utan att fråga. Jag är mer försiktig i dagsläget med vad jag publicerar på nätet. Jag har inte varit lika uppmärksamhetskåt som många andra när det gäller graviditet och barn. Många visste inte ens om att jag var gravid eftersom att dom inte hade läst det på Facebook. Jag skrev aldrig ut på FB att jag var gravid, jag la aldrig upp några bilder varken på ultraljud eller gravidmage och jag har inte lagt upp några bilder på min son varken från BB eller senare. Vill folk se min son får dom komma hit eller så kan jag komma till dom. Jag vill inte exponerar honom på nätet när han inte ens kan prata och säga vad han vill. Det är upp till honom när han själv kan säga vad han vill.
 
Jag har ingen smartphone längre och det är väldigt skönt & befriande. Jag lever istället för att sitta & glo på telefonen och uppdaterar FB när jag är iväg någonstans. Jag hade inte kunnat lägga upp några bilder när jag var på BB även om jag hade velat.
 
Folk får tycka vad dom vill om mig och säga att jag lever i stenåldern eller nåt. Men jag har hellre en "vanlig" mobil, att mitt privatliv är privat än att hela tiden vara online på nätet och lägga upp varje liten detalj av mitt liv. Jag känner mig mer säker och tryggare i mig själv, jag behöver inte söka uppmärksamhet och bekräftelse. Jag tycker att det känns bättre att ringa en vän och berätta nyheter i dagsläget än att skriva ut det så alla ser.
 
Over and out...
 
 

RSS 2.0